Tesla Model 3

In 2017 werd de Tesla Model 3 al aangekondigd. Vanaf februari 2019 is de elektrische auto ook in Nederland verkrijgbaar. De long range-versie met een 74 kWh accu en AWD begint bij 58.800 euro. De Model 3 long Range AWD heeft een grote WLTP-range van 544 km. Voordeligere versies met alleen achterwielaandrijving en een kleinere range volgen later. De Model 3 wordt standaard geleverd met Autopilot-hardware, maar je moet de enhanced autopilot-optie aanvinken om alles te gebruiken. Elke auto wordt geleverd met actieve standaard veiligheidsfuncties, inclusief autobrake , forward collision warning en side collision warning. Alle Model 3-kopers hebben pay-per-use toegang tot het wereldwijde Supercharger-netwerk van Tesla, maar de auto is ook geschikt voor andere snelladers.

Tesla Model X

De Tesla Model X is een elektrisch luxevoertuig. Specifieker gaat het over een crossover Sport Utility Vehicle (SUV) op volledige grootte. Er wordt gebruik gemaakt van valkdeuren om de tweede en derde zitrij te bereiken.

De Model X heeft een elektrisch bereik tussen 381 en 475 km (EPA). Volgens Europese normen is het geschat bereik 565 km (NEDC).

Tesla Model S

De Tesla Model S is een volledig elektrische auto gemaakt in de Verenigde Staten. Het elektrische bereik is ongeacht uitvoering altijd minimaal 400 km.

De krachtigste Model S, de P100D, wordt beschouwd als de snelste sedan ter wereld. In 2016 onderging de auto een bescheiden facelift.

In de eerste 4 jaar zijn er in Nederland meer dan 6.000 exemplaren verkocht.