Tesla model Y met zeven zitplaatsen komt eraan

De Tesla Model Y is inmiddels al een aardig tijdje op de Amerikaanse markt, dus acht Tesla de tijd rijp voor uitbreiding. De eerder aangekondigde zevenzits-variant komt eraan.

Hoewel we hier nog moeten wachten op de introductie van de Tesla Model Y, draait hij in thuisland VS alweer dik een halfjaar mee. Het lijkt erop dat men daar niet kan wachten op de komst van de zevenpersoons variant, dus werd topman Elon Musk op Twitter gevraagd hoe het daarmee zit. De markante CEO gaf antwoord op die vraag en bevestigde dat die versie nog dit jaar in productie gaat. Volgende maand moeten de eerste exemplaren al van de band lopen. Tesla vraagt in zijn thuisland $3.000 meer voor de Model Y met zeven zitplaatsen.

Tesla Model Y 7

Hoewel de Model Y op het eerste gezicht misschien wat te klein lijkt, zegt Tesla er met een derde zitrij toch een zevenzitter van te kunnen maken. De 4,75 meter lange elektrische auto krijgt helemaal achterin een kleine tweepersoons bank zonder hoofdsteunen. Dat werd eerder al eens getoond met bovenstaande afbeelding. het lijkt erop dat volwassenen er niet bepaald riant zullen zitten, zeker ook vanwege de schuin aflopende daklijn, maar de extra zitrij lijkt dan ook vooral voor kinderen bedoeld. Wie de achterste en middelste zitrij platlegt, moet volgens eerdere berichten nog 1.900 liter bagage weg kunnen stouwen. In 2021 komt de zevenzits Model Y op de Amerikaanse markt. We zijn benieuwd hoe het in de praktijk uitpakt.

Bron: autoweek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *